Панирани пълнени маслини
Рецепта от: Лука Чиано
За тази рецепта първо се приготвя плънката от задушени зеленчуци и два вида кайма. След това зелените маслини се пълнят и се овалват в брашно, яйце и хлебни трохи преди да се изпържат.
Продукти
- 18-20 зелени маслини „Мамут“ (без костилки)
- 60 мл зехтин екстра върджин
- 30 г морков
- 30 г лук
- 30 г селъри
- 40 г телешка кайма
- 40 г свинска кайма
- 40 г пилешка кайма
- ½ ч.ч. бяло вино
- ½ лимон, настъргана кора
- ¼ ч.л. прясно настъргано индийско орехче
- 1 филия бял хляб
- 25 г настърган пармезан
- 3 яйца
- 50 г брашно
- 150 г хлебни трохи (галета)
- 500 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
- 1. В тиган загрейте зехтина и в него запържете нарязаните на много ситно лук, морков и селъри с щипка сол, за около 5 минути. Добавете двата вида кайма и я запържете, като я раделяте на песъчинки, отново за 5 минути. Добавете бялото вино и оставете то да се изпари за 2-3 минути.
- 2. Изрежете кората на филията хляб и го накъсайте на парченца в голяма купа. Върху хляба изсипете сместа със запържената кайма. Добавете настърган пармезан и 1 яйце. Овкусете с индийско орехче и фино настъргана лимонова кора. Пасирайте леко сместа с пасатор, докато стане гладка. Поставете в хладилник за 30 минути.
- 3. Разрежете всяка маслина от едната страна, по дължина и напълнете с част от охладената плънка.
- 4. За панировката в една чиния сипете брашно, във втора – разбийте двете яйца с малко прясно мляко и щипка сол, а в трета сипете галета. Оваляйте пълнените маслини първо в брашно, след това в яйца и накрая в галета.
- 5. Сипете поне 4 пръста олио в тенджера и го загрейте до 180 градуса. Пържете маслините по 10 наведнъж, по 5-6 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Печено агнешко с къри сос
Рецепти Джейми Оливър
Сицилиански кюфтета със сос "Норма" и полента
Рецепти Стоян и Лора
Заек „Пащицада“
Рецепти Том Керидж
Сандвич с кюфтенца в доматен сос и пушена моцарела
Рецепти Джейми Оливър
Мароканска бастия
Рецепти Стоян и Лора
Странджанки с бърза лютеница
Рецепти Лука Чиано
Черно ризото с просеко, скариди и лайм
Рецепти Лука Чиано
Поширани круши с мус от пармезан
Рецепти Лука Чиано
Сладолед "Афогато" със сладки картофи
Рецепти Лука Чиано
Фокача с картофи