Панирани миди върху мус от карфиол и печено кашу

Панирани миди върху мус от карфиол и печено кашу

Начин на приготвяне:

1. Почистете мидите от черупките. Нарежете месото им на филийки.
2. Нарежете лука на ситно, а чесънът на тънки филийки. Празът и чушките нарежете на много тънки лентички и ги смесете.
3. Начукайте кашуто в хаванче, до прахообразно състояние.
Разтопете маслото в тиган и добавете кашуто за няколко секунди, като разбърквате. След това добавете нарязания чесън и лук. Поръсете с мащерка, добавете анасона и сметаната. Разбъркайте.
4. Нарежете розичките карфиол на много ситно. Добавете ги в тигана. Овкусете със сол и черен пипер. След 1-2 минути дръпнете тигана от котлона и оставете сместа да поизстине.
След това смелете или пасирайте сместа.
5. Гребвайте с пръсти от нарязаните праз и чушки, овалвайте ги леко в брашно и ги пържете за секунди в маслена баня, колкото да се съединят.
6. За темпурата смесете в купичка брашното и газираната вода до гладка смес и овкусете със сол и черен пипер. В чиния сипете брашно за овалване. Овалвайте парчетата миди, едно по едно и ги пържете за кратко в маслена баня. След изваждане отново ги оваляйте в брашно, след това ги потопете в темпурата и накрая ги оваляйте в пържените зеленчуци. Пържете мидите отново, за кратко.
7. Сервирайте муса от карфиол и кашу за основа, а върху него подредете пържените миди със зеленчуци.

Продукти

  • 300 г миди морско ветрило
  • 50 г бланширано кашу
  • 0.5 глава карфиол
  • 1 глава лук
  • 1 стрък праз
  • 1 червена люта чушка
  • 50 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г заквасена сметана
  • 50 г брашно
  • 25 мл газирана вода
  • сол и черен пипер
  • олио
  • 1 с.л. мащерка
  • 2 звездички анасон

Свързани рецепти