1. Почистените от черупки миди поставете в купа. Поръсете ги със сока на лимона и със сол. Разбъркайте и поставете в хладилника за 10 минути.
2. За панировката сипете брашното в купа и добавете газирана вода, като разбърквате енергично, до гладкост. Панировката трябва да е течна.
3. За соса сипете ореховите ядки в блендер заедно с обелените скилидки чесън. Отстранете кората на филиите хляб и ги залейте с малко вода. Изцедете гляба с ръка и го добавете в блендера. Смелете фино. Добавете малко зехтин и лимонов сок. Смелете отново.
4. За грейте 3-4 пръста олио в дълбок тиган. Нанижете по 4 миди на шишче. Сипете панировката в дълбока чиния. В друга чиния сипете брашно. Оваляйте всяко шишче с миди пръво в брашно, а след това го потопете в панировка. Пържете мидите до златисто. Извадете ги върху кухненска салфетка.
5. На дъното на чиния разстелете сос от орехи, а върху него подредете шишчета с панирани миди. Гарнирайте с резен лимон.

Продукти

  • 40 миди без черупки 1 лимон сок сол 250 г брашно 200 мл газирана вода брашно олио за пърженеЗа соса:1 ч.ч. орехи 4 филии хляб 4 скилидки чесън зехтин 1 лимон сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички