Начин на приготвяне:

1. Обелете главите лук и ги нарежете на дебели кръгчета. Всяко кръгче лук трябва да е само от два слоя.
2. Сипете галетата и брашното в отделни чинии.
3. Направете панировка като сипете брашното в купа  и към него добавите бирата, на струйка. Разбийте до гладкост, след това добавете яйцето, олиото и овкусете със сол и черен пипер. Отделно разбийте белтъците на пяна. Добавете разбитите белтъци към панировката и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
4. Загрейте олио, достатъчно за маслена баня, в тенджера до 180 градуса. Овалвайте кръгчетата лук първо в брашно, след това ги потапяйте в бирената панировка и накрая в галетата. Пържете лука до златисто, от двете страни. Изваждайте панирания лук върху кухненска салфетка.
5. За дипа нарежете на ситно пресния лук, чесъна и магданоза. В купичка смесете майонезата с киселото мляко и разбъркайте. Добавете нарязаните зеленчуци, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
6. Поднесете панираните лучени кръгчета с дип за топене.

Продукти

  • 6 глави лук
  • 50 г брашно
  • 100 г галета

За панировката:

  • 200 мл бира
  • 200 г брашно
  • 1 яйце
  • 2 белтъка
  • 1 с.л. олио
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 2 стръка див лук
  • 2 стръка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко
  • сол и бял пипер на вкус

Свързани рецепти