Начин на приготвяне:

1. В една купа сипете сухите съставки - брашно, захар, сода и сол. В друга купа разбъркайте прясното мляко, яйцето, ванилията, канелата и настърганата портокалов кора.
2. Добавете течните към сухите продукти и разбъркайте добре. Панировката трябва да е гладка и да се почи по вилицата.
3. Използвайте екологично отглеждани ябълки различни сортове. Нарежете ги на много тънки ивички, без да ги белите.
4. Сипете олио в дълбок тиган и го загрейте добре, до 180 градуса. С лъжица потапяйте в панировката по една купчинка ивички и ги пускайте в горещото олио. Пържете по 2 минути от всяка страна, щом придобият златист цвят, ги обръщайте.
5. Изваждайте панираните ябълки с помощта на решетеста лъжица върху решетка, за да се отцедят от излишната мазнина. Преди поднасяне поръсете панираните ябълки със захар и канела.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. захар
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 1 с.л. портокалова кора
  • щипка канела
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 ябълки
  • 300 мл олио

Свързани рецепти