Панир джалфрези
Рецепта от: Рик Стайн
1. Обелете и нарежете джинджифила на много тънки пръчици (иглички). Загрейте олиото в дълбок тиган сдвойно дъно и запържете в него, за около 30 секунди, семената кимион, накъсаната суха люта чушка и 2/3 от нарязания джинджифил.
2. Добавете нарязания на тънки полумесеци лук и прясната люта чушка, нарязана на тънки кръгчета. запържете лука до омекване, за около 5-6 минути, като разбърквате често.
3. Добавете куркумата и лютия червен пипер. Разбъркайте за 10 секунди. След това добавете предварително нарязаните на ленти два цвята чушка. Запържете за 3-4 минути, като добавите малко вода.
4. Добавете нарязаното на правоъгълничета сирене панир и разбъркайте. Овкусете със сол, добавете малко вода и нарязаните на кубчета пресни домати. Добавете оцета и гответе на слаб огън, около 5 минути.
5. Накрая поръсете с предварително запечени и смлени семена кимион и гарам масала. Разбъркайте.
6. Сервирайте ястието веднага, поръсено с пръчици пресен джинджифил.
Продукти
- 3 с.л. олио
- 1 1/2 ч.л. семена кимион
- 1 сушена люта чушка
- 5 см корен джинджифил
- 3 малки глави лук
- 1 червена или жълта чушка
- 1 зелена чушка
- 1 зелена люта чушка
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 250 г индийско сирене панир
- 3 домата
- 1 ч.л. бял винен оцет
- 1/2 ч.л. запечени семена кимион
- 3/4 ч.л. гарам масала
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне