1. Обелете и нарежете джинджифила на много тънки пръчици (иглички). Загрейте олиото в дълбок тиган сдвойно дъно и запържете в него, за около 30 секунди, семената кимион, накъсаната суха люта чушка и 2/3 от нарязания джинджифил.

2. Добавете нарязания на тънки полумесеци лук и прясната люта чушка, нарязана на тънки кръгчета. запържете лука до омекване, за около 5-6 минути, като разбърквате често.

3. Добавете куркумата и лютия червен пипер. Разбъркайте за 10 секунди. След това добавете предварително нарязаните на ленти два цвята чушка. Запържете за 3-4 минути, като добавите малко вода.

4. Добавете нарязаното на правоъгълничета сирене панир и разбъркайте. Овкусете със сол, добавете малко вода и нарязаните на кубчета пресни домати. Добавете оцета и гответе на слаб огън, около 5 минути.

5. Накрая поръсете с предварително запечени и смлени семена кимион и гарам масала. Разбъркайте.

6. Сервирайте ястието веднага, поръсено с пръчици пресен джинджифил.

Продукти

  • 3 с.л. олио
  • 1 1/2 ч.л. семена кимион
  • 1 сушена люта чушка
  • 5 см корен джинджифил
  • 3 малки глави лук
  • 1 червена или жълта чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 250 г индийско сирене панир
  • 3 домата
  • 1 ч.л. бял винен оцет
  • 1/2 ч.л. запечени семена кимион
  • 3/4 ч.л. гарам масала

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички