Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Панфорте

категория 0/5
1. Нарежете захаросания джинджифил на ситно. Нарежете и смокините и почистените фурми на кубчета. Смесете ги в купа. Към тях добавете подправките и портокаловия сок. Разбъркайте и оставете сместа да престои 3 часа.
2. Запечете бадемите и лешниците на 200 градуса за 10 минути.
3. В тенджера сложете меда и го загрейте. След това добавете и захарта и загрейте до 135 градуса - сместа да заври и след това да ври 5 минути.
4. Към накиснатите плодове с подправки добавете запечените ядки, цели, нарязаните на ситно портокалови корички и брашното. Разбъркайте.
5. Намаслете хубаво дълбока квадратна тавичка. Постелете листчета т.нар. вафлена или ядлива хартия. Ако не разполагате с такава, постелете еднакви квадратчета или правоъгълничета хартия за печене и след изпичане и нарязване на сладкиша я отстранете.
6. Добавете към сместа от ядки и плодове гъстия сироп и разбъркайте. Изсипете сместа в тавичката и притиснете хубаво надолу с парче хартия. Печете панфортето на 150 градуса 1 час и 30 минути.
7. След изстиване сладкишът се нарязва на еднакви квадратчета и се поръсва с пудра захар.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен