Панфорте
Медът се смесва със захарта в тенджерка. Ако медът е много гъст, се добавя вода към сместа. Сместа трябва да кипне и след това да достигне 120 градуса. Ако нямате термометър, можете да сложите малко от сиропа в чаша с вода с лед и ако сиропът се превърне в топче, сместа е достигнала необходимата температура. В купа се смесват сушените плодове – бели стафиди, сливи, смокини, кайсии, червени боровинки или каквито вие прецените. Добавят се и фино смлените ядки – бадеми, орехи, кедрови ядки, лешници или каквито вие прецените. Добавяме и брашното, какаото и сместа от подправки. Добавяме и черен пипер. Сухите съставки се заливат с топлия сироп и се разбъркват. Панфортето се пече на 170-180 градуса 40 минути. Тези продукти стигат за две пити с диаметър 25 см. Питите се пекат в кръгли форми за торти, като на дъното е поставен кръг от ядлива кулинарна хартия, а стените са напръскани с мазнина, за да не залепват. Като се оформи питата, отгоре също се поставя кръг от хартия и се натиска хубаво.

Продукти

  • 800 г ядки 700 г микс от сушени плодове 85 г брашно 40 г какао 3 с.л. смес от подправки - канела анасон индийско орехче джинджифил карамфил 255 г мед 100 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички