Начин на приготвяне:
1. Нарежете панетонето на филии. Постелете с прозрачно фолио купа, като оставите достатъчно дълги краища. Наредете филии панетоне да покрият дъното и стените на съда. С помощта на четчица нанесете върху тях вино.
2. Разделете рикотата в две купи. Към едната половина добавете половината захар и половината нарязани на дребно захаросани плодове - задължително е да има чедро. Разделете и натрошения шоколад между двете купи. Само към едната рикота добавете какаото.
3. Изсипете белия крем с рикота върху блата от панетоне и загладете. Захлупете с една филия панетоне, напръскайте с вино и сложете кафявия крем с рикота. Загладете и покрийте с още една филия панетоне. Напръскайте с вино. Завийте краищата на фолиото и поставете чиния отгоре. Затиснете с нещо тежко. Цукотото трябва да предстои поне 6 часа в хладилник.
4. Обърнете купата върху поднос и отстранете фолиото. Поръсете цукотото с малко какао.
2. Разделете рикотата в две купи. Към едната половина добавете половината захар и половината нарязани на дребно захаросани плодове - задължително е да има чедро. Разделете и натрошения шоколад между двете купи. Само към едната рикота добавете какаото.
3. Изсипете белия крем с рикота върху блата от панетоне и загладете. Захлупете с една филия панетоне, напръскайте с вино и сложете кафявия крем с рикота. Загладете и покрийте с още една филия панетоне. Напръскайте с вино. Завийте краищата на фолиото и поставете чиния отгоре. Затиснете с нещо тежко. Цукотото трябва да предстои поне 6 часа в хладилник.
4. Обърнете купата върху поднос и отстранете фолиото. Поръсете цукотото с малко какао.
Продукти
- 1 кг сирене Рикота
- 140 г захар
- 70 г захаросани плодове - лимон
- портокал и др.
- 40 г филирани бадеми
- 50 г натурален шоколад
- 1 с.л. какао
- 600 г панетоне
- 175 мл Vin Santo или друго десертно вино