Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пандишпанова торта

категория 0/5
1. За пандишпановите блатове разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер докато сместа увеличи обема си и захарта напълно се разтвори. След това добавете на струйка, без да спирате разбиването, горещата вода. Накрая добавете ванилията и разбъркайте.
2. Смесете брашното и нишестето и ги сипете на четири части към яйчената смес, като ги пресявате. Бъркайте внимателно, на ръка, с помощта на шпатула, за да не спадне обема на сместа. Накрая добавете разтопеното масло, като го сипвате по ръба на купата и направете само едно движение с шпатулата, за да го разбъркате.
3. Намажете с масло две форми с пружина и поставете парче хартия за печене на дъното им. Разпределете сместа за блатовете по равно в двете форми. Печете блатовете в предварително загрята на 160 градуса фурна 35 минути. Печете на функция "Обдухване/Циркулиращ въздух", ако фурната ви разполага с такава.
4. Проверете готовността на блатовете, като леко ги потупате с пръсти. Ако блата пружинира и няма следи от пръстите ви, значи е готов. След изваждане от фурната хвърлете всяка форма върху плота от високо - целта е парата да излезе и блатът да не спадне.
5. За да направите торта от блатовете, разбийте обилно количество сметана и добавете шепа малини към нея. Разбъркайте и намажете сметаната между двата блата, сложени един върху друг. Нанесете малко сметана и върху тортата, по средата, а отгоре направете купчина от пресни малини.
Съвет: Може да съчетаете пандишпановата смес с кайсии, като наредите пресни кайсии, разрязани на половинки на дъното на форма и залеете със сместа. След изпичане на сладкиша го поръсете със запечени филирани бадеми и поръсете с пудра захар.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн