1. За пандишпановото тесто в голяма купа чукнете яйцата и добавете мекото масло, захарта, брашното, бакпулвера, ваниловия екстракт и прясното мляко. Разбийте всичко с помощта на миксер, до хомогенност, за около 2 минути.

2. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна тавичка и постелете дъното и стените с хартия за печене, като оставите краищата по стените над ръба на тавата. Изсипете сместа в тавичката и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35 минути. След изваждане оставете сладкиша да изстине в тавата.

3. Извадете сладкиша от тавата и изрежете краищата му така, че да се получи правоъгълник с прави страни. Разрежете сладкиша на три по дължина. След това направете 9 реда по хоризонтал, за да получите общо 27 правоъгълни парчета. Разрежете всяко парче по средата, по хоризонтал.

4. За пълнежа в купа смесете ягодовия конфитюр с предварително почистените и разрязани на половинки ягоди. Добавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Предварително разбийте течната сметана до плътност и я охладете добре. Към нея добавете заквасената сметана и разбъркайте с помощта на тел.

5. Намажете долната част на всяко парче пандишпан със сметана, а върху нея сипете от сместа с ягоди. Захлупете с второто парче пандишпан, като сандвич.

Продукти

  • 225 г меко масло
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 225 г захар
  • 300 г брашно с набухвател
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • За пълнежа:
  • 2 с.л. ягодов конфитюр
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 300 г пресни ягоди
  • 300 мл пълномаслена течна сметана
  • 200 мл заквасена сметана
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички