Начин на приготвяне:
1. Загрейте сметаната заедно със семената ванилия.
2. Накиснете в студена вода листата желатин или разтопете на водна баня.
3. В купа сложете киселото мляко и добавете топлата ванилова смес към него. Добавете и желатина и разбъркайте. Прецедете сместа в друг съд през фина цедка.
4. Разлейте сместа в купички и ги поставете в хладилник за 3 часа.
5. Смесете малините с пудрата захар и розовата вода и ги намачкайте с вилица. /Може да ползвате и други плодове, например печени пресни смокини с кафява захар./
6. Сервирайте панакотата, гарнирана със супена лъжица малини.
Продукти
- 185 мл течна сметана
- 55 г пудра захар
- 0.5 шушулка ванилия
- 1.5 лист желатин
- 250 г кисело мляко
За гарниране:
- 200 г малини
- 2 с.л. пудра захар