Панакота

Панакота

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сметаната заедно със семената ванилия.

2. Накиснете в студена вода листата желатин или разтопете на водна баня.

3. В купа сложете киселото мляко и добавете топлата ванилова смес към него. Добавете и желатина и разбъркайте. Прецедете сместа в друг съд през фина цедка.

4. Разлейте сместа в купички и ги поставете в хладилник за 3 часа.

5. Смесете малините с пудрата захар и розовата вода и ги намачкайте с вилица. /Може да ползвате и други плодове, например печени пресни смокини с кафява захар./

6. Сервирайте панакотата, гарнирана със супена лъжица малини.

Продукти

 

  • 185 мл течна сметана
  • 55 г пудра захар
  • 0.5 шушулка ванилия
  • 1.5 лист желатин
  • 250 г кисело мляко

За гарниране:

  • 200 г малини
  • 2 с.л. пудра захар

Свързани рецепти