Панакота

Панакота
Предаване: Бързо, свежо и лесно с Дона ХейГледайте в: Събота, 6 юни, 11:00 | Събота, 6 юни, 11:30

Начин на приготвяне:

1. В купичка сложете 2 с.л. хладка вода и поръсете върху нея желатина. Оставете желатина да набъбне за 10-15 минути.
2. В тенджерка загрейте сметаната със захарта, докато тя се разтопи. Добавете накиснатия желатин и разбъркайте до гладкост.
3. След като дръпнете тенджерката добавете киселото мляко и разбъркайте.
4. Разпределете сместа в четири  купички и ги сложете във фризер за 3 часа.
5. Поднесете всяка порция панакота с 1 с.л. от вътрешността на плод маракуя.

Продукти

 

  • 1.5 ч.л. желатин
  • 2 с.л. вода
  • 250 мл течна сметана
  • 110 г фина захар
  • 500 мл мътеница
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 плода маракуя

Свързани рецепти