Пана кота с лавандула и мед

Пана кота с лавандула и мед

Начин на приготвяне:

1. Сипете сметаната и меда в тенджерка. Поръсете цветовете пресен или сух органичен лавандулов цвят. Разбъркайте и оставете сместа леко да кипне.
2. Дръпнете от огъня и оставете сместа да престои 8-10 минути, за да се ароматизира.
3. Намажете керамични чашки с олио от вътрешната страна. Накиснете листа желатин в студена вода за 10 минути.
4. Затоплете отново сместа със сметаната върху котлона, докато се появи пара. добавете набъбналия лист желатин и разбъркайте докато той се разтопи.
5. Прецедете сместа в кана. Разлейте сместа в чашките. Оставете сместа добре да изстине, след това поставете чашките в хладилник за 3-4 часа.
6. С помощта на палетен нож отделете стегналата се пана кота от ръба на всяка чашка и я обърнете в чинийка. Гарнирайте с пресни малини и стръкчета лавандула. Поръсете с малко пудра захар.

Продукти

  • 2 с.л. лавандулов цвят
  • 300 мл течна животинска сметана
  • 40 г течен мед
  • 1 лист желатин
  • малини

Свързани рецепти