Пана кота

Пана кота

Начин на приготвяне:

1. В купичка сложете 2 с.л. хладка вода и поръсете върху нея желатина. Оставете желатина да набъбне за 10-15 минути.
2. В тенджерка загрейте сметаната със захарта, докато тя се разтопи. Добавете накиснатия желатин и разбъркайте до гладкост.
3. След като дръпнете тенджерката добавете киселото мляко и разбъркайте.
4. Разпределете сместа в четири  купички и ги сложете във фризер за 3 часа.
5. Поднесете всяка порция пана кота с 1 с.л. от вътрешността на плод маракуйя.

Продукти

  • 1.5 ч.л. желатин
  • 2 с.л. вода
  • 250 мл течна сметана
  • 110 г фина захар
  • 500 мл мътеница
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 плода маракуйя

Свързани рецепти