Пълнозърнести пенне с кейл и козе сирене
Рецепта от: Джъстин Скофийлд

1.Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука на бавен огън, докато омекне и започне да се карамелизира, за около 10-13 минути.
2. Сварете пастата според указанията на пакета.
3. Отделете стъблата от листата на кейла. Нарежете листата на ситно и ги добавете при лука. Разбъркайте. Поставете капак и задушете за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Добавете сварената паста в тигана заедно с малко от водата от варенето. Накъсайте козето сирене и листата босилек. Разбъркайте.
5. Поднесете топлите пенне с кейл и козе сирене, поръсени с настърган пармезан.
Продукти
- 500 г пълнозърнести пенне
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 връзка кейл
- 2 големи глави лук
- 50 г меко козе сирене
- 1/4 връзка босилек
- 100 г пармезан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет