1.Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука на бавен огън, докато омекне и започне да се карамелизира, за около 10-13 минути.

2. Сварете пастата според указанията на пакета.

3. Отделете стъблата от листата на кейла. Нарежете листата на ситно и ги добавете при лука. Разбъркайте. Поставете капак и задушете за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

4. Добавете сварената паста в тигана заедно с малко от водата от варенето. Накъсайте козето сирене и листата босилек. Разбъркайте.

5. Поднесете топлите пенне с кейл и козе сирене, поръсени с настърган пармезан.

Продукти

  • 500 г пълнозърнести пенне
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 връзка кейл
  • 2 големи глави лук
  • 50 г меко козе сирене
  • 1/4 връзка босилек
  • 100 г пармезан
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички