Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнозърнест хляб

категория 0/5
1. В една купа разбийте леко яйцата със захарта. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
2. В друга купа пресейте брашното, добавете содата и солта. Добавете щипка канела, сурови слънчогледови семки, сусам, маково семе, орехови ядки и разбъркайте с помощта на дървена лъжица. 
3. В сух тиган запечете за няколко минути тиквените семки и ги добавете при сухите съставки. След това добавете течните съставки, както и зехтина, и сухата мая. По желание добавете нарязани на ситно листенца мащерка или розмарин. Разбъркайте до хомогенност. Сместа трябва да е толкова гъста, че да не пада от дървената лъжица.
4. Намаслете и постелете дъното и стените на правоъгълна форма за кекс. Изсипете сместа в нея. Тръснете формата в плота. С мокра ръка загладете сместа. Поръсете със слънчогледови семки, тиквени семки, сусам и мак, като оформите последователно ленти от тях. Оставете хляба да втаса за 15 минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. 
5. Поднесете филии топъл хляб, намазани с масло.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Хазер Амани