Пълнено свинско филе с ябълков сос
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Свинското филе се пълни с печени червени чушки, листа спанак и моцарела. А печените ябълки допринасят за още по-сладкия вкус на соса, който перфектно се съчетава с месото.
Продукти
- 2 червени чушки
- 450 г свинско бонфиле
- 1 с.л. дижонска горчица
- 5 слайса пармска шунка
- шепа бейби спанак
- 4-6 слайса моцарела
- 1 с.л. семена от фенел
- 1 ч.л. чесън на прах
- морска сол
- прясно смлян черен пипер
- 4 големи червени картофа
- 1 с.л. безсолно масло
- За ябълковия сос:
- 3 ябълки
- 1 с.л. кафява захар
- ½ ч.л. канела
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
- 1. Запалете барбекюто си на газ, на средно висока температура. Поставете червените чушки върху директен огън и ги изпечете от всички страни. Увийте ги в хартия или прозрачно фолио за 5-10 минути, след това ги обелете и отстранете дръжките и семките им.
- 2. В хаванче стрийте семената фенел заедно с чесъна на прах, сол и черен пипер.
- 2. Разрежете свинското бонфиле по дължина, по средата и го разтворете като пеперуда. Поставете лист хартия за печене върху месото и леко го начукайте, за да се изравни.
- 3. Намажете месото равномерно с горчица. Поръсете със сол и черен пипер. Подредете нарязаните на ленти печени червени чушки, а върху тях слайсовете пармска шунка. След това подредете листата спанак и резените моцарела. Поставете готварски конец на 5 места по продължение на филето. Завържете стегнато всяко парче конец. Повдигнете рулото и ако всичко е наред, отрежете краищата на конците. Обърнете месото наобратно и го поръсете със сместа от подправки. Поставете рулото в тавичка, в хладилник за 30 минути. Може да приготвите рулото 24 часа предварително и да го съхранявате в хладилник.
- 4. Поставете парче ябълково дърво върху жаравата. Поставете всеки картоф върху парче алуминиево фолио, поръсете обилно със зехтин, сол и черен пипер. Увийте всеки картоф поотделно и ги поставете върху поставка, върху скарата, в зоната с директен огън. Печете 15 минути със затворен капак.
- 5. Рулото от свинско филе поставете в зона с индиректен огън и печете 45 минути, със затворен капак. Не отваряйте по време на печенето. Месото е готово, когато вътрешната му температура е 75 градуса. Изпеченото месо оставете месото да почине 5-10 минути.
- 6. За ябълковия сос обелете ябълките и ги разрежете на половини. Почистете твърдата част със семките и ги подредете в тавичка с почистената част надолу. Намажете ги с олио и ги поръсете със захар и канела. Поставете ябълките върху поставката върху скарата и печете 15 минути, със затворен капак. Обърнете ги и печете още 15 минути. След това ги пасирайте заедно със сока на лимона.
- 7. Развийте печените картофи и ги разрежете леко по средата. В отвора сложете по малка бучка масло.
- 8. Нарежете рулото от свинско филе на дебели парчета, под ъгъл и ги подредете изправени в чиниите, така че да се вижда плънката. Полейте месото с ябълков сос и гарнирайте с печени картофи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско