Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепта от: Стоян и Лора
1. С нож цепнете леко обвивката на всеки кестен. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Докато са още топли, ги обелете.
2. Обелете и почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета.
3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в загрят тиган със зехтин. Щом лукът омекне, добавете тиквата. Щом тиквата се запържи, добавете предварително измития ориз. Добавете бульона и гответе, докато той се изпари. Добавете нарязания на ситно розмарин, обелените кестени и разбъркайте добре. Дръпнете съда от огъня. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете половината масло. Разбъркайте.
4. Намажете пилето с останалото масло и поръсете със сол и пипер от всички страни. Напълнете го с плънката с кестени и зашийте с готварски конец. Поставете пълненото пиле в тава. Отстрани разпределете останалата плънка и налейте 200 мл вода. Печете около 50 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор). Времето за печене зависи от големината на пилето.
Продукти
- 1 цяло пиле
- 300 г кестени
- 400 г тиква цигулка
- 100 г дългозърнест ориз
- 200 мл пилешки бульон
- 1 глава лук
- 1 стрък розмарин
- 20 мл зехтин
- 60 г краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- 1 цяло пиле
- 300 г кестени
- 400 г тиква цигулка
- 100 г дългозърнест ориз
- 200 мл пилешки бульон
- 1 глава лук
- 1 стрък розмарин
- 20 мл зехтин
- 60 г краве масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото
Рецепти Средиземноморски патладжани