Начин на приготвяне:

1. С нож цепнете леко обвивката на всеки кестен. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Докато са още топли, ги обелете.


2. Обелете и почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета.

3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в загрят тиган със зехтин. Щом лукът омекне, добавете тиквата. Щом тиквата се запържи, добавете предварително измития ориз. Добавете бульона и гответе, докато той се изпари. Добавете нарязания на ситно розмарин, обелените кестени и разбъркайте добре. Дръпнете съда от огъня. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете половината масло. Разбъркайте.

4. Намажете пилето с останалото масло и поръсете със сол и пипер от всички страни. Напълнете го с плънката с кестени и зашийте с готварски конец. Поставете пълненото пиле в тава. Отстрани разпределете останалата плънка и налейте 200 мл вода. Печете около 50 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор). Времето за печене зависи от големината на пилето.

Продукти

 

  • 1 цяло пиле
  • 300 г кестени
  • 400 г тиква цигулка
  • 100 г дългозърнест ориз
  • 200 мл пилешки бульон
  • 1 глава лук
  • 1 стрък розмарин
  • 20 мл зехтин
  • 60 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 цяло пиле
  • 300 г кестени
  • 400 г тиква цигулка
  • 100 г дългозърнест ориз
  • 200 мл пилешки бульон
  • 1 глава лук
  • 1 стрък розмарин
  • 20 мл зехтин
  • 60 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти