1. Отворете стридите там, където се намира кракът и, с помощта на отварачка или остър инструмент. Отстранете мехурчето и върнете месото на стридата в една от черупките.
2. За пълнежа смесете в купа галетата с пармезан, магданоза и печения чесън. Добавете малко сметана, за спойка. Разбъркайте до гладкост.
3. Гребнете малко от сместа за пълнеж, сплескайте го и напълнете стридите. Подредете стридите в тавичка и ги запечете за 5 минути.
4. За палачинките разбийте яйцата с прясното мляко. Овкусете с щипка ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер. Добавете брашното, като бъркате непрекъснато. Консистенцията трябва да е рядка. Изпържете тънки палачинки в тиган с незалепващо покритие, с по малко царевично олио.
С помощта на малък ринг изрежете 3 кръгчета от палачинките.
5. Нарежете филето от моруна на малки парченца и го овкусете със сол и черен пипер. В тиган разтопете маслото и запържете за няколко секунди нарязания на едро пресен лук. Добавете ситно нарязания чесън, овкусете с черен пипер. Добавете рибата, разбъркайте и добавете бялото вино. След няколко секунди добавете 1 черпак топъл рибен бульон и сметаната. Оставете соса да се сгъсти. Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз и фино настъргана лимонова кора и дръпнете съда от огъня.
6. По средата на голяма дълбока чиния поставете едно кръгче от палачинка, върху него сипете от моруната със сос и поставете второ кръгче. Отново сложете риба със сос и захлупете с третото кръгче. Отстрани подредете стридите с пълнеж. Залейте ги с малко от сметановия сос.

Продукти

  • За стридите:6 стриди /мамбруи/ 2 с.л. галета 1 с.л. настърган пармезан 1 с.л. нарязан магданоз 1 ч.л. печен чесън 1 с.л. течна сметанаЗа моруната:200 г филе от моруна 2 яйца 200 мл прясно мляко сол и черен пипер щипка нарязан магданоз 80 г брашно олио 2 стръка пресен лук 1 с.л. масло 1 скилидка чесън 2 с.л. бяло сухо вино рибен бульон 4 с.л. течна сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички