1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. С миксер разбийте яйцата и млякото, които трябва да със стайна температура. Прибавете разтопеното маслото и отново разбийте. Наведнъж сипете брашното и солта и разбивайте докато сместа стане гладка и без бучки.
3. Намажете форма за мъфини с разтопено масло. Разпределете тестото в гнездата на формата, като ги пълните не повече от 2/3 от обема.
4. Изпечете поничките за 20-25 минути, докато се надуят и зачервят. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето.
5. За първата плънка нарежете наситно и смесете в купа шунката, пресния лук, чесъна, яйцата, краставичките, мащерката, кашкавала. Разбъркайте със сметаната и, ако е необходимо, посолете.
6. За втората плънка смесете рибата тон с пресния лук и чесъна, нарязани наситно, настърганата лимонова кора, сока от половината лимон, каперсите, черен пипер, сол и зехтин.
7. Напълнете готовите понички с плънките и поднесете в плато.

Продукти

  • За тестото:2 яйца 250 мл прясно мляко 2 с.л. краве масло 120 г брашно солЗа първия пълнеж:100 г шунка 1 стрък пресен лук 1 скилидка чесън 2 варени яйца 4 кисели краставички 1 ч.л. мащерка 50 г кашкавал 2 с.л. заквасена сметана солЗа втория пълнеж:1 консерва филе риба тон 1 стрък пресен лук 1 скилидка чесън 1 лимон 1 с.л. каперси 2 с.л. зехтин сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички