Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. С миксер разбийте яйцата и млякото, които трябва да със стайна температура. Прибавете разтопеното маслото и отново разбийте. Наведнъж сипете брашното и солта и разбивайте докато сместа стане гладка и без бучки.
3. Намажете форма за мъфини с разтопено масло. Разпределете тестото в гнездата на формата, като ги пълните не повече от 2/3 от обема.
4. Изпечете поничките за 20-25 минути, докато се надуят и зачервят. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето.
5. За първата плънка нарежете наситно и смесете в купа шунката, пресния лук, чесъна, яйцата, краставичките, мащерката, кашкавала. Разбъркайте със сметаната и, ако е необходимо, посолете.
6. За втората плънка смесете рибата тон с пресния лук и чесъна, нарязани наситно, настърганата лимонова кора, сока от половината лимон, каперсите, черен пипер, сол и зехтин.
7. Напълнете готовите понички с плънките и поднесете в плато.

Продукти

За тестото:

  • 2 яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 с.л. краве масло
  • 120 г брашно
  • сол

За първия пълнеж:

  • 100 г шунка
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 варени яйца
  • 4 кисели краставички
  • 1 ч.л. мащерка
  • 50 г кашкавал
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • сол

За втория пълнеж:

  • 1 консерва филе риба тон
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лимон
  • 1 с.л. каперси
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти