Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. С миксер разбийте яйцата и млякото, които трябва да със стайна температура. Прибавете разтопеното маслото и отново разбийте. Наведнъж сипете брашното и солта и разбивайте докато сместа стане гладка и без бучки.
3. Намажете форма за мъфини с разтопено масло. Разпределете тестото в гнездата на формата, като ги пълните не повече от 2/3 от обема.
4. Изпечете поничките за 20-25 минути, докато се надуят и зачервят. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето.
5. За първата плънка нарежете наситно и смесете в купа шунката, пресния лук, чесъна, яйцата, краставичките, мащерката, кашкавала. Разбъркайте със сметаната и, ако е необходимо, посолете.
6. За втората плънка смесете рибата тон с пресния лук и чесъна, нарязани наситно, настърганата лимонова кора, сока от половината лимон, каперсите, черен пипер, сол и зехтин.
7. Напълнете готовите понички с плънките и поднесете в плато.
2. С миксер разбийте яйцата и млякото, които трябва да със стайна температура. Прибавете разтопеното маслото и отново разбийте. Наведнъж сипете брашното и солта и разбивайте докато сместа стане гладка и без бучки.
3. Намажете форма за мъфини с разтопено масло. Разпределете тестото в гнездата на формата, като ги пълните не повече от 2/3 от обема.
4. Изпечете поничките за 20-25 минути, докато се надуят и зачервят. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето.
5. За първата плънка нарежете наситно и смесете в купа шунката, пресния лук, чесъна, яйцата, краставичките, мащерката, кашкавала. Разбъркайте със сметаната и, ако е необходимо, посолете.
6. За втората плънка смесете рибата тон с пресния лук и чесъна, нарязани наситно, настърганата лимонова кора, сока от половината лимон, каперсите, черен пипер, сол и зехтин.
7. Напълнете готовите понички с плънките и поднесете в плато.
Продукти
За тестото:
- 2 яйца
- 250 мл прясно мляко
- 2 с.л. краве масло
- 120 г брашно
- сол
За първия пълнеж:
- 100 г шунка
- 1 стрък пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 2 варени яйца
- 4 кисели краставички
- 1 ч.л. мащерка
- 50 г кашкавал
- 2 с.л. заквасена сметана
- сол
За втория пълнеж:
- 1 консерва филе риба тон
- 1 стрък пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 лимон
- 1 с.л. каперси
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус