Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето гравиера /швейцарско сирене/ на тънки филийки. Върху тях накъсайте листенцата мащерка.
2. Нарежете сиренето заедно с мащерката на ситно, трябва да е накълцано. Сложете ги в купа. Добавете сметаната и разбъркайте добре сместа.
3. Изрежете мазнините от пилешките гърди. Вземете едното парче месо и откъм най-дебелата му част го прободете внимателно с нож, като шиш. Мърдайте острието на ножа в различни посоки, за да се получи каналче, не по-дебело от показалеца ви. Направете същото и с другото парче месо.
4. Напълнете каналчетата на пилешките гърди със сместа от сирене и сметана, с пръсти. С помощта на дървена клечка или шиш затворете отвора на всяко парче пилешки гърди.
3. Загрейте тиган на котлона. Сипете 1 с.л. зехтин и щипка сол в него. Щом зехтинът загрее, поставете двете парчета пилешки гърди в тигана. Запечатайте месото, до образуването на златиста коричка, от двете страни. Поръсете с черен пипер.
4. Поставете запечатанате пилешки гърди в тавичка, постлана с хартия за печене. Печете ги не повече от 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
5. Отстранете клечките и разрежете пилешките рулца на две. Поднесете ги върху зелена салата или рока салата с лешници.

Продукти

  • 2 парчета пилешки гърди
  • 300 г сирене гравиера
  • 0.5 връзка мащерка
  • 0.5 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти