1. Измийте патладжаните и отрежете капачета по дължината им. Отрежете ги леко и от долната страна, за да седят стабилно. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре и ако е необходимо, ги оставете да престоят 15 минути, за да се отцеди горчивата вода, след това ги изплакнете със студена вода и ги подсушете с кухненска салфетка.
2. Изпечете издълбаните патладжани в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути, докато омекнат.
3. Нарежете лука на полумесеци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в олиото. Посолете, подправете с листенца риган и черен пипер.
4. Нарежете ядките на едро, а сиренето – на кубчета. Смесете ядките със задушения лук и след като плънката леко се охлади, добавете и сирената. Напълнете патладжаните със сместа и ги запечете за 5-10 минути в силно сгорещена фурна.

Продукти

  • 3 патладжана 1 глава лук 2 стръка пресен риган 100 г микс ядки по избор 50 г синьо сирене 50 г моцарела 50 г пушено сирене скаморца 30 г пармезан сол и черен пипер 2 с.л. олио

Начин на приготвяне: