Пълнени миди с булгур
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Измийте мидите под течаща вода. Отстранете мидите с отворени черупки, ако има такива. Останалите сложете в голяма тенджера с вода и лимонов сок и ги варете докато се отворят.
2. В дълбока тенджера запържете кедровите ядки в 1-2 с.л. зехтин, до леко златисто. Добавете нарязаниян а ситно лук и го запържете до омекване, като разбърквате от време нав реме. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете останалите подправки.
3. Добавете стафидите и булгура. Разбъркайте за няколко минути. Добавете 1.5 ч.ч. вода и разбъркайте Захлупете тенджерата и оставете сместа да се задуши за минута-две. Дръпнете от огъня.
4. Напълнете разтворените миди с булгур. Редете пълнените миди в дълбока тенджера на редове, една върху друга. Притиснете мидите с малка чиния. Залейте ги с 2.5-3 ч.ч. вода, захлупете и оставете да се варят на умерен огън 20 минути.
5. Сервирайте пълнени миди с булгур, гарнирани с тънки резени лимон.
2. В дълбока тенджера запържете кедровите ядки в 1-2 с.л. зехтин, до леко златисто. Добавете нарязаниян а ситно лук и го запържете до омекване, като разбърквате от време нав реме. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете останалите подправки.
3. Добавете стафидите и булгура. Разбъркайте за няколко минути. Добавете 1.5 ч.ч. вода и разбъркайте Захлупете тенджерата и оставете сместа да се задуши за минута-две. Дръпнете от огъня.
4. Напълнете разтворените миди с булгур. Редете пълнените миди в дълбока тенджера на редове, една върху друга. Притиснете мидите с малка чиния. Залейте ги с 2.5-3 ч.ч. вода, захлупете и оставете да се варят на умерен огън 20 минути.
5. Сервирайте пълнени миди с булгур, гарнирани с тънки резени лимон.
Продукти
- 25 черни миди 1 литър вода 1 лимонЗа пълнежа:1 глава лук зехтин 1 с.л. кедрови ядки 2 щипки сол 2 щипки смлян бахар 2 щипки смлян кимион 2 щипки прясно смлян черен пипер шепа дребни стафиди 1.5 ч.ч. булгур 1.5 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска