Начин на приготвяне:

1. Добре измитите миди разтворете с остър нож, по ръба на черупката им.
2. За пълнежа натрошете хляба и към него добавете нарязаните на ситно магданоз и чесън и настърганите сирена. Овкусете с малко сол, черен пипер и зехтин и добавете яйцето. Омесете сместа.
3. Напълнете всяка мида с по малко от приготвената смес и я затворете. Увийте всяка мида с конец – затиснете единия край на конеца с пръст, увийте няколко пъти мидата и откъснете конеца.
4. За соса нарежете лука на ситно и го запържете в зехтин, в тенджера. Щом лукът омекне, добавете разрязаните на две чери доматчета. Щом те омекнат, излейте пасатата. Овкусете със сол и черен пипер. Поставете внимателно мидите в соса, захлупете и гответе 10 минути.
5. Пресипете пълнените миди с доматен сос в дълбока чиния и ги поръсете с листа магданоз.

Продукти

  • 20 черни миди
  • 100 г пасирани домати
  • шепа чери доматчета
  • 1 глава лук
  • 1 връзка магданоз
  • зехтин

За пълнежа:

  • 2 филии стар бял хляб
  • 1 яйце
  • 100 г пармезан и пекорино
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти