Пълнени круши с рокфор в хрупкаво тесто
Рецепта от: Нина Бабич
1. В малка купичка смесете водата и солта и бъркайте, докато солта се разтвори. Поставете брашното и маслото в купата на миксера. Разбърквайте на ниска скорост, докато не получите хомогенна смес. Малко по малко добавяйте водата, така че да се оформи тесто, но не прекалявайте. Оберете тестото от стените на купата, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине поне 2 часа или цяла нощ.
2. Обелете крушите. С лъжичка извадете семената и „сърцевината“, издълбайте дупка в крушата, в която после ще сложите в плънката.
3. За плънката с вилица намачкайте сиренето, едро счуканите орехи и галетата. По желание овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете плънката настрана. Напълнете всяка круша и приберете в хладилник.
4. Разточете тестото между 2 листа хартия за печене на квадрат с размери 40x40 см и с дебелина 3-4 мм. Разрежете го на 4 квадрата. Поставете една круша в средата на всеки квадрат тесто и я намажете с разбито яйце. Обърнете краищата на тестото нагоре и ги завийте около дръжката. Притиснете хубаво краищата и отгоре отново намажете с яйце. Повторете същото с останалите круши. Оставете крушите в хладилника за около 30 минути. Загрейте фурната на 190 градуса. Печете крушите в средата на фурната за около 20 минути.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- За тестото:
- 7 г сол
- 92 г вода
- 222 г масло
- 370 г брашно
- 4 круши
- За плънката:
- 100 г сирене рокфор
- 50 г галета
- 30 г запечени орехи
- 1 яйце
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене