Пълнени круши с рокфор в хрупкаво тесто

Пълнени круши с рокфор в хрупкаво тесто
Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Неделя 18 Август, 11:00 | Неделя 18 Август, 16:00

Начин на приготвяне:

1. В малка купичка смесете водата и солта и бъркайте, докато солта се разтвори. Поставете брашното и маслото в купата на миксера. Разбърквайте на ниска скорост, докато не получите хомогенна смес. Малко по малко добавяйте водата, така че да се оформи тесто, но не прекалявайте. Оберете тестото от стените на купата, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине поне 2 часа или цяла нощ. 


2. Обелете крушите. С лъжичка извадете семената и „сърцевината“, издълбайте дупка в крушата, в която после ще сложите в плънката. 

3. За плънката с вилица намачкайте сиренето, едро счуканите орехи и галетата. По желание овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете плънката настрана. Напълнете всяка круша и приберете в хладилник. 

4. Разточете тестото между 2 листа хартия за печене на квадрат с размери 40x40 см и с дебелина 3-4 мм. Разрежете го на 4 квадрата. Поставете една круша в средата на всеки квадрат тесто и я намажете с разбито яйце. Обърнете краищата на тестото нагоре и ги завийте около дръжката. Притиснете хубаво краищата и отгоре отново намажете с яйце. Повторете същото с останалите круши. Оставете крушите в хладилника за около 30 минути. Загрейте фурната на 190 градуса. Печете крушите в средата на фурната за около 20 минути.

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

За тестото:

  • 7 г сол
  • 92 г вода
  • 222 г масло
  • 370 г брашно

 

  • 4 круши

За плънката:

  • 100 г сирене рокфор
  • 50 г галета
  • 30 г запечени орехи
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти