Пълнени картофи

Пълнени картофи

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре картофите /използвайте картофи сорт Розамунда/ и увийте всеки отделно в парче алуминево фолио. Печете ги в добре загрята фурна за около 30 минути, до готовност.
2. Развийте картофите и ги оставете да изстинат. Изрежете капачета, по дължина и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица.
3. Напълнете картофите като редувате настърган кашкавал или сирене чедър, кубчета шунка, нарязан на ситно магданоз, пак шунка, накълцан сибирски лук, пак чедър. Поръсете с черен пипер и поставете капачетата. Поставете пълнените картофи в тавичка и ги запечете, докато сиренето се разтопи, на 200-220 градуса.
4. В чинии разпределете листа рукола, нарязани на четвъртинки 2-3 чери доматчета и малко нарязан на ситно магданоз. Поръсете с балсамов оцет. Поставете по един печен пълнен картоф, свалете капачето му и го подпрете. Сипете 1 с.л. заквасена сметана.

Продукти

  • 4 големи картофа
  • 100 г шунка
  • 2 ч.ч. настърган кашкавал
  • 1 връзка сибирски лук
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.ч. нарязан магданоз
  • черен пипер

За гарниране:

  • рукола
  • чери доматчета
  • магданоз
  • балсамов оцет

Свързани рецепти