Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете на ситно моркова, лука, домата и чесъна. Задушете зеленчуците за кратко в тиган със зехтина и половината вино. След това оттеглете от огъня и към тях прибавете нарязаните на ситно босилек и магданоз. Посолете и подправете с черен пипер и настъргана лимонова кора.
2. Половината зеленчукова смес прехвърлете в купа и разбъркайте с нарязаните на кубчета яйца и галетата. Напълнете калмарите със сместа, забодете отворите с клечка за зъби, надупчете ги на няколко места и ги посолете.
3. Поставете напълнените калмари в съда при останалите зеленчуци, добавете останалото бяло вино, похлупете и задушавайте за 10 минути. Сервирайте калмарите топли с изстудено бяло вино.

Продукти

  • 2 калмара
  • 0.5 глава лук
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • 1 домат
  • босилек
  • магданоз
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 с.л. галета
  • 2 твърдо сварени яйца

Свързани рецепти