Пълнени говежди ребра

Пълнени говежди ребра

Начин на приготвяне:

1. С помощта на остър нож отделете тлъстината от ребрата, оформяйки голям джоб.
2. За плънката в купа смесете каймата, прясно смлените хлебни трохи, нарязаните на дребни парченца салам и бекон, маслините без костилки, зърната царевица. добавете настърганата моцарела, нарязаните печени червени и зелени чшки, нарязаните магданоз и скилидка чесън. Омесете всичко много добре с ръце и овкусете със сол.
3. Напълнете джоба между ребрата и тлъстината с плънката, като я разпределите равномерно. С помощта на готварски онец и голяма игла зашийте отвора на джоба.
4. Поставете пълнените ребра в голяма тава. Поръсете ги със сол и зехтин и хубаво ги втрийте в месото. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 2-3 часа, докато кокалите се отделят от месото. По средата на печеното покрийте месото с алуминиево фолио, за да не изгори.
5. За салатата предварително накиснете и сварете птичи боб /папуда/. Сложете зърната студен боб в купа. добавете нарязаните на ситно лук, магданоз, кориандър, пресен лук, домат, чушка и люти чушки. Овкусете със сол и изтискайте сока на лаймовете. Полейте със зехтин и азбъркайте салатата много добре.
6. Разрежете пълнените ребра ребро по ребро. Поднесете с гарнитура от салата от боб.

Продукти

  • 7 кг говежди ребра
  • 500 г свинска кайма
  • 200 г салам калабрезе
  • 200 г бекон
  • 200 г маслини каламата
  • 1 сварена царевица
  • 2 ч.ч. пресни хлебни трохи
  • 700 г моцарела
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 ч.ч. печени чушки

За салатата:

  • 5 ч.ч. сварен боб
  • 0.5 глава червен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 0.5 връзка пресен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 домат
  • 2 люти чушки
  • 0.5 връзка кориандър
  • сол и черен пипер
  • 2 лайма
  • сок
  • зехтин

Свързани рецепти