Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнени гъби

категория 0/5
1. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и пуснете в него целите стръкове мащерка с щипка сол за 1 минута. Извадете ги върху салфетка.
2. В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Добавете настърганите скилидки чесън за 30 секунди. Разбъркайте.
3. Почистете гъбите със суха четка. Нарежете гъбите за пълнежа заедно с пънчетата на гъбите за пълнене и ги добавете в тигана. Добавете вермута и оставете сместа да поври на слаб огън, докато алкохола се изпари - 5-8 минути. Овкусете с черен пипер.
4. Добавете сметаната и листенцата запържене мащерка. Разбъркайте. Добавете и половината настърган пармезан и дръпнете от огъня.
5. За гъбите разтопете маслото в тиган и сложете целите гъби в него. Овкусете със сол и черен пипер и запържете за кратко. Прехвърлете гъбите в тавичка, постлана с хартия за печене и ги разпределете. Върху всяка сложете по малко от пълнежа и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5-8 минути.
6. Смесете останалия пармезан с галетата. поръсете изпечените гъби със сместа и ги поставете в хладилник. Може да поръсите сместа върху гъбите преди да ги запечете.
7. Поднесете пълнените гъби като предястие към стек.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Алекс Гуарнашели