Пълнени чушки със зеленчуци
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Измийте оранжевите чушки. Разрежете ги на половинки и отстранете семките им. Подредете ги в дълбока намаслена тавичка.
2. Измийте, почистете и нарежете червената чушка, тиквичката и патладжана на кубчета. Чери доматчетата нарежете на четвъртинки. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Накъсайте листенцата мащерка и розмарин.
3. Загрейте добре тиган и сипете в него зехтина. Запържете лука, чесъна и подправките за около 2 минути. След това добавете останалите нарязани зеленчуци и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и задушавайте зеленчуците докато поомекнат.След като ги дръпнете от котлона, оставете ги да изстинат.
4. Напълнете половинките оранжеви чушки със зеленчуковата смес. Върху всяка пълнена чушка накъсайте парченца моцарела. Печете чушките в предварително загрята фурна на 160 градуса 25 минути, докато сиренето се разтопи.
Продукти
- 8 оранжеви чушки 1 червена чушка 1 тиквичка 1 патладжан 125 г чери доматчета 2 глави лук 1 стрък мащерка 1 стрък розмарин 2 скилидки чесън 2 с.л. зехтин сол и черен пипер 200 г моцарела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери