Начин на приготвяне:

1. Измийте оранжевите чушки. Разрежете ги на половинки и отстранете семките им. Подредете ги в дълбока намаслена тавичка.
2. Измийте, почистете и нарежете червената чушка, тиквичката и патладжана на кубчета. Чери доматчетата нарежете на четвъртинки. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Накъсайте листенцата мащерка и розмарин. 
3. Загрейте добре тиган и сипете в него зехтина. Запържете лука, чесъна и подправките за около 2 минути. След това добавете останалите нарязани зеленчуци и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и задушавайте зеленчуците докато поомекнат.След като ги дръпнете от котлона, оставете ги да изстинат.
4. Напълнете половинките оранжеви чушки със зеленчуковата смес. Върху всяка пълнена чушка накъсайте парченца моцарела. Печете чушките в предварително загрята фурна на 160 градуса 25 минути, докато сиренето се разтопи.

Продукти

  • 8 оранжеви чушки
  • 1 червена чушка
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 125 г чери доматчета
  • 2 глави лук
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • 200 г моцарела

Свързани рецепти