Пълнени чушки с царевична паеля

Пълнени чушки с царевична паеля

Начин на приготвяне:

1. Запечете дълги червени чушки леко на грил или във фурната.
2. За пълнежа обелете и нарежете на ситно чесъна и лука. Обелете и нарежете селърито на парченца. Сипете 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука, чесъна и селърито  с щипка сол, до омекване.
3. Добавете лютия червен пипер и шафрана и разбъркайте. Изрежете зърната на царевицата и ги добавете заедно с ориза. Разбъркайте добре и залейте с водата. захлупете съда и варете на слаб огън, до пълното абсорбиране на водата.
4. Пресипете пълнежа в купа и го оставете да изстине. Добавете нарязаното на малки кубчета козе сирене и разбъркайте.
5. Напълнете чушките като направите отвор отстрани. Подредете чушките в тавичка, с отвора надолу. Поръсете със сол, малко зехтин и нарязани зелени маслини. Печете чушките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Продукти

  • 8 червени чушки
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 стрък селъри
  • щипка едър лют червен пипер
  • щипка сол
  • щипка шафран
  • 1 кочан царевица
  • 0.5 ч.ч. ориз
  • 1 литър вода
  • 150 г твърдо козе сирене
  • шепа зелени маслини без костилки