Пълнен заек с билки
1. За пълнежа нарежете черния дроб на парчета. Сипете зехтин в тиган и сложете черния дроб в него. Накъсайте розмарина. Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън и кубчетата прошуто. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете стръковете див копър и запържете за няколко минути, като разбърквате. Добавете виното и оставете то да се изпари. Дръпнете от огъня.
2. Поръсете обезкостения заек със сол и черен пипер от всички страни. Изсипете пълнежа в заека. С помощта на клечки за зъби затворете плътно месото.
3. В дълбока тенджера загрейте зехтина и поставете пълнения заек. Запечатайте го от всички страни, за около 5-6 минути. Добавете стръковете копър и розмарин, нарязаната скилидка чесън и нарязаното на кубчета прошуто, разбъркайте. Добавете бялото вино и щом се изпари, намалете силата на огъня, захлупете тенджерата и гответе 45 минути.
4. При сервиране отстранете клечките за зъби и нарежете заека на парчета. Поднесете с гарнитура от задушените билки.

Продукти

  • 1 кг обезкостен заек сол и черен пипер 3 с.л. зехтин екстра върджин 200 мл бяло вино 2 шепи див копър стръкове 2 стръка пресен розмарин 1 скилидка чесън 30 г прошутоЗа пълнежа: черен дроб от заека 3 с.л. зехтин екстра върджин 2 шепи див копър стръкове 3 стръка пресен розмарин 30 г прошуто сол 150 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички