Пълнен сладък пръстен
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За блата разбийте белтъците с помощта на миксер с половината захар, до получаването на твърда пяна. В др,уга купа разбийте жълтъците с останалата захар, на водна баня. Разтопете маслото.
2. Добавете разбитите жълтъци към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете брашното и разбъркайте отново. Накрая добавете разтопеното масло, разбъркайте. Не бъркайте дълго сместа.
3. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с диаметър 24 см. Постелете хартия за печене на дъното на формата. Изсипете сместа за блата и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
4. За пълнежа обелете ябълките и крушите и ги нарежете на кубчета с размери 1х1 см. Разтопете маслото в тенджерка и сложете бадемите и лешниците да се запекат, докато потъмнеят. Пуснете канелата и анасона при тях и разбъркайте.
5. Извадете изстиналия блат, обърнете го наобратно и отлепете хартията от дъното му. С ринг с диаметър 14 см изрежете кръг от блата. От изрязания кръг изрежете тънък слой, който да послужи за дъно на пръстена. С помощта на четка нанесете малко ром или уиски, за да го напоите.
6. Добавете захаросаните портокалови корички или просто настържете кората на портокал. Добавете рома, разбъркайте и оставете сместа покъкри още 2 минути. Накрая добавете сметаната и разбъркайте. Извадете канелените пръчки и анасона. С помощта на решетъчна лъжица изсипете пълнежа по средата на пръстена.
7. Разбийте сметаната със захарта, до плътност. Прехвърлете я в пош с назъбен накрайник и я сложете в хладилник, да се стегне.
8. Шприцовайте рози по края на пръстена. По средата поръсете с кубчета от останалия блат.
2. Добавете разбитите жълтъци към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете брашното и разбъркайте отново. Накрая добавете разтопеното масло, разбъркайте. Не бъркайте дълго сместа.
3. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с диаметър 24 см. Постелете хартия за печене на дъното на формата. Изсипете сместа за блата и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
4. За пълнежа обелете ябълките и крушите и ги нарежете на кубчета с размери 1х1 см. Разтопете маслото в тенджерка и сложете бадемите и лешниците да се запекат, докато потъмнеят. Пуснете канелата и анасона при тях и разбъркайте.
5. Извадете изстиналия блат, обърнете го наобратно и отлепете хартията от дъното му. С ринг с диаметър 14 см изрежете кръг от блата. От изрязания кръг изрежете тънък слой, който да послужи за дъно на пръстена. С помощта на четка нанесете малко ром или уиски, за да го напоите.
6. Добавете захаросаните портокалови корички или просто настържете кората на портокал. Добавете рома, разбъркайте и оставете сместа покъкри още 2 минути. Накрая добавете сметаната и разбъркайте. Извадете канелените пръчки и анасона. С помощта на решетъчна лъжица изсипете пълнежа по средата на пръстена.
7. Разбийте сметаната със захарта, до плътност. Прехвърлете я в пош с назъбен накрайник и я сложете в хладилник, да се стегне.
8. Шприцовайте рози по края на пръстена. По средата поръсете с кубчета от останалия блат.
Продукти
- За блата:50 г масло 4 белтъка 5 жълтъка 100 г захар 100 г брашноЗа пълнежа:2 ябълки 2 круши 2 канелени пръчки 2 звездички анасон 80 г белени бадеми 80 г белени лешници 2 с.л. захаросани портокалови корички 30 мл ром или уиски 100 мл течна животинска сметанаЗа украса:300 мл течна сметана 75 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери