1. С помощта на назъбен нож разрежете франзелата на две половини по дължина. Издълбайте вътрешността на хляба и от двете половини.
2. Нарежете шунката и чушката на кубчета. Обелете вареното яйце и също го нарежете на кубчета. В дълбока купа смесете продуктите, накъсайте листата зелена салата и добавете сметана или крем-сирене. Овкусете с черен пипер и разбъркайте добре.
3. Напълнете двете половини франзела с пълнежа. Поставете ги една върху друга така, че да образуват отново цяла франзела. Увийте франзелата в прозрачно фолио, завържете краищата като бонбон и я поставете в хладилник за няколко минути.
4. Бланширайте броколито за 6-7 минути и го накъсайте на розички. Набучете всяка розичка на дървена клечка.
5. За салсата нарежете чушката и лука на кубчета, а магданозът на ситно. Добавете към сметаната /или крем-сирене/ и идтискайте лимоновия сок. Разбъркайте добре.
6. Извадете франзелата от хладилника, отстранете фолиото и я нарежете на филийки. Подредете ги в кръг в голяма чиния. По средата на чинията поставете купичка със салса, а отстрани броколи на шишчета.

Продукти

  • 1 пълнозърнеста франзела 150 г варена шунка 1 твърдо сварено яйце 1 червена чушка 4 листа зелена салата 200 г заквасена сметана черен пипер 1 глава броколиЗа салсата:1 зелена чушка 6 стръка магданоз 0.5 лимон сок 1 малка глава лук сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички