Пълнен печен патладжан
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Вкусно предястие от печени патладжани, пълнени с кашкавал, доматен сос и прошуто. Преди поднасяне поръсете с нарязани печени лешници.
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 2 патладжана
- 2 скилидки чесън
- 1/4 ч.л. едър лют червен пипер
- 400 г нарязани домати от консерва
- 1 1/2 с.л. каперси
- 40 г пушен кашкавал
- 4 слайса прошуто
- 1/2 връзка див лук
- 50 г лешници
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете патладжаните. Продупчете ги по цялата повърхност с нож. Поставете ги в тавичка с хартия за печене на дъното. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. След това ги оставете да изстинат.
- 2. В друга тавичка сипете белени лешници и печете на 180 градуса 10 минути.
- 3. За доматения соса смачкайте, а след това нарежете на едро скилидките чесън. Запържете го с щипка сол в тенджера със зехтин за 30 секунди. Добавете едрия лют червен пипер и каперсите. Изсипте доматите и разбъркайте. Овкусете с прясно смлян черен пипер. Намалете силата на огъня, захлупете и гответе 20 минути.
- 4. Разрежете на две половини печените патладжани и разрежете на ромбчета вътрешността на всяка. Подредете ги в тавичка. Върху всяка половина сложете малко настърган кашкавал, след това доматен сос, слайс прошуто и отново настърган кашкавал. Печете патладжаните под грила на фурната за 4-5 минути на 200 градуса, докато кашкавала се разтопи.
- 5. Нарежете печените лешници на едро, а дивия лук на ситно. Сервирайте пълнен печен патладжан, поръсен с печени лешници и див лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок