1. Почистете паламудите от хрилете и вътрешностите им. След това с внимателни движения освободете гръбначната кост на всяка риба, като я първо я пречупите откъм опашката и откъм главата на рибата. Внимателно извадете месото на всяка риба.
2. Обелете и нарежете на полумесеци лука. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете кедровите ядки. Добавете лука и разбъркайте. Запържете до омекване. Добавете месото от рибата и овкусете с черен пипер, канела, бахар и сушена мента. Разбъркайте. Добавете сушения касис, разбъркайте и дръпнете от огъня.
3. Нарежете орехите и ги добавете към плънката. Разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно магданоз и копър и разбъркайте.
4. Напълнете внимателно паламудите с плънката. Промушете клечка за зъби през всяка риба, за да не изпадне пълнежа. Оваляйте всяка риба първо в брашно,с лед това в разбитите яйца и накрая в галета. Пържете рибите една по една в тиган с добре загрято олио.
5. Поднесете пълнения паламуд с тарама и салата.

Продукти

  • 3 паламуда 1 глава лук зехтин шепа кедрови ядки щипка черен пипер 0.5 ч.л. канела 0.5 ч.л. бахар щипка сушена мента шепа сушен касис шепа орехи шепа нарязан магданоз шепа нарязан копър 2 яйца брашно галета олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички