Начин на приготвяне:

1. Почистете паламудите от хрилете и вътрешностите им. След това с внимателни движения освободете гръбначната кост на всяка риба, като я първо я пречупите откъм опашката и откъм главата на рибата. Внимателно извадете месото на всяка риба.
2. Обелете и нарежете на полумесеци лука. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете кедровите ядки. Добавете лука и разбъркайте. Запържете до омекване. Добавете месото от рибата и овкусете с черен пипер, канела, бахар и сушена мента. Разбъркайте. Добавете сушения касис, разбъркайте и дръпнете от огъня.
3. Нарежете орехите и ги добавете към плънката. Разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно магданоз и копър и разбъркайте.
4. Напълнете внимателно паламудите с плънката. Промушете клечка за зъби през всяка риба, за да не изпадне пълнежа. Оваляйте всяка риба първо в брашно,с лед това в разбитите яйца и накрая в галета. Пържете рибите една по една в тиган с добре загрято олио.
5. Поднесете пълнения паламуд с тарама и салата.

Продукти

  • 3 паламуда
  • 1 глава лук
  • зехтин
  • шепа кедрови ядки
  • щипка черен пипер
  • 0.5 ч.л. канела
  • 0.5 ч.л. бахар
  • щипка сушена мента
  • шепа сушен касис
  • шепа орехи
  • шепа нарязан магданоз
  • шепа нарязан копър
  • 2 яйца
  • брашно
  • галета
  • олио за пържене

Свързани рецепти