Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и лютите чушки ситно. Лимонената трева нарежете на колелца. Сложете всички продукти заедно със скилидката чесън, листата от лайм и пастата от скариди в хаванче и ги стрийте на паста. Овкусете пастата с малко сол, захар и 1 с.л. соев сос.
2. Направете два разреза по дължина, по гръбнака на всеки лаврак, за да се получат два джоба. Напълнете джобовете с чили пастата.
3. Поставете парче бананаво листо върху парче алуминиево фолио. Върху банановото листо поставете напълнената риба. Поръсете със сол, щипка захар и малко соев сос. Увийте рибата, като пакет.
4. Печете рибата направо върху решетката във фурната на 180 градуса 20 минути.

Продукти

  • 2 лаврака
  • 1 малка глава лук
  • 3 червени люти чушки
  • 1 с.л. паста от скариди
  • 2 листа от лайм
  • 1 стъбло лимонена трева
  • 1 скилидка чесън
  • соев сос
  • сол
  • захар

Свързани рецепти