Пълнен хляб със зеленчуци
1. За да направите класически хляб с хрупкава коричка и пухкава вътрешност, сипете брашното в голяма купа. От едната страна върху брашното сипете сухата мая, а от другата - солта.  Добавете зехтина и водата.
2. С помощта на пръсти смесете продуктите добре, докато се образува лепкава смес. Сипете зехтин върху плота и извадете сместа върху него. Започнете да месите тестото като го натискате, разтягате и прегъвате. Месете в продължение на 10 минути, докато тестото стане меко и гладко. Оформете тестото на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на стайна температура за 2 часа, докато тестото удвои обема си.
3. Извадете тестото върху намазнения плот и със сила ударете тестото в него, за да изкарате въздуха. Разстелете го  във формата на правоъгълник с помощта на кокалчетата на ръцете си. След това прегънете тестото от двата края и го давийте на руло. Повторете тези действия още веднъж, като оформите добре рулото а хляб. Поставете хляба в тава,п остлана с хартия за печене. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на стайна температура за още 2 часа. Отстранете фолиото, напръскайте хляба отгоре с малко вода и малко брашно. С остър нож направете диагонални разрези в тестото, в една посока. Поставете хляба в предварително загрята фурна на 220 градуса, като сипете 1 чаша вода в тавата на самата фурна, за да се образува пара. Печете хляба 25 минути. След изваждане оставете хляба да изстине за около 2 часа.
4. За пълнежа нарежете чушките на четвъртини, като остраните семките. Тиквичките и патладжаните нарежете по дължина. Сложете зеленчуците в купа и овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин. Хубаво разбъркайте. Разпределете зеленчуците в тава на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Хлябът, който ще пълните, трябва да е престоял 1 ден. Изрежете кората му, като капак. След това изрежете меката вътрешност на хляба, като оставите стени с дебелина 3 см. половината вътрешност мелете на трохи в кухненски робот. Пресипете ги в купа и добавете към тях обелената и смачкана скилидка чесън, смления карамфил, оцета и зехтина. Добавете и соса от печените зеленчуци. В този дресинг поставете печените зеленчуци и ги оставете да престоят известно време в него.
6. Намажете дъното на хляба с песто. След това редете последователно червени чушки, патладжан, моцарела, нарязана на филийки, жълти чушки, тиквички, като между тях редите и листа босилек. Поставете капака на хляба и притиснете. Увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 нощ.
7. Разрежете пълнения хляб на половини, а след това на четвъртини. Поднесете го на пикник.

Продукти

  • За хляба:500 г бяло брашно 10 г сол 7 г суха мая 320 мл студена вода 40 мл зехтинЗа пълнежа:2 червени чушки 2 жълти чушки 2 тиквички 1 патладжан 4 с.л. зехтин сол и черен пипер 1.5 ч.л. бял винен оцет 1 гвоздейче карамфил 2 топки биволска моцарела 1 връзка босилек 3 с.л. песто

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички