Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Палестинска бадемова яхния

категория 0/5
1. Нарежете месото на парчета, лукът на полумесеци. Сложете месото да се запържи в зехтин в дълбока тенджера. Добавете лука и кардамона - или целите шушулки, или само семената. Овкусете със сол и пипер и налейте водата. Оставете яхнията да ври около поливн час.
2. Когато месото е омекнало напълно, добавете ориза вряла вода колкото да го покрие. Оставете ястието да ври на тих огън за около 10 минути. От време на време разбърквайте.
3. Изпържете бадемите в много мазнина на 180 градуса докато станат светлокафяви. Извадете ги с решетеста лъжица върху салфетка да се изцедят от мазнината. След това ги накълцайте с нож.
4. За салатата в хаванче сложете семената от копър и ги начукайте леко. Добавете доматчетата, разрязани наполовина, чушката, нарязана на колелца и лука - на полумесеци. Овкусете със сол, пипер и зехтин. Разбъркайте и леко натискайте зеленчуците. Пресипете салатата дахи в купа и я гарнирайте с натрошено сирене.
5. Сервирайте агнешката яхния, поръсена отгоре с натрошени пържени бадеми и кисело мляко в отделна купичка.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Надя и Марейн