Палачинково гато
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разтопете шоколада на водна баня. Щом го дръпнете от котлона добавете маслото и разбъркайте. Добавете корнфлейкса и разбъркайте.
2. Намажете с масло форма за торта /диаметър 20 см/ и постелете хартия за печене. Изсипете сместа за основата и притиснете хубаво.
3. В купа смесете млякото, яйцата и брашното до получаване на палачинково тесто. Изпържете 11 палачинки, като слагате по малко масло в тигана.
4. За сладкарския крем накиснете желатина в студена вода. В тенджерка загрейте прясното мляко заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбийте жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено мляко. Щом млякото заври го изсипете при жълътците и разбъркайте. След това върнете сместа на котлона да поври 5 минути. Бъркайте. Щом свалите крема от котлона добавете изцедения желатин и разбъркайте. Оставете крема да изстине.
5. Сглобете тортата като поставите една палачинка върху основата. Върху палачинката нанесете от крема и покрийте с друга палачинка. Продължете реденето докато сложите последната палачинка най-отгоре.
6. Сложете тортата в хладилник за 2 часа. След това я извадете върху поднос и я поръсете с пудра захар.
2. Намажете с масло форма за торта /диаметър 20 см/ и постелете хартия за печене. Изсипете сместа за основата и притиснете хубаво.
3. В купа смесете млякото, яйцата и брашното до получаване на палачинково тесто. Изпържете 11 палачинки, като слагате по малко масло в тигана.
4. За сладкарския крем накиснете желатина в студена вода. В тенджерка загрейте прясното мляко заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбийте жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено мляко. Щом млякото заври го изсипете при жълътците и разбъркайте. След това върнете сместа на котлона да поври 5 минути. Бъркайте. Щом свалите крема от котлона добавете изцедения желатин и разбъркайте. Оставете крема да изстине.
5. Сглобете тортата като поставите една палачинка върху основата. Върху палачинката нанесете от крема и покрийте с друга палачинка. Продължете реденето докато сложите последната палачинка най-отгоре.
6. Сложете тортата в хладилник за 2 часа. След това я извадете върху поднос и я поръсете с пудра захар.
Продукти
- За основата:100 г бял шоколад 25 г масло 100 г корнфлейксЗа палачинките:300 мл прясно мляко 2 яйца 1 щипка сол 120 г брашноЗа сладкарския крем:6 г желатин или 3 листа 1 шушулка ванилия 500 мл прясно мляко 150 г захар 4 жълтъка 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем