Палачинково гато

Палачинково гато

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня. Щом го дръпнете от котлона добавете маслото и разбъркайте. Добавете корнфлейкса и разбъркайте.
2. Намажете с масло форма за торта /диаметър 20 см/ и постелете хартия за печене. Изсипете сместа за основата и притиснете хубаво.
3. В купа смесете млякото, яйцата и брашното до получаване на палачинково тесто. Изпържете 11 палачинки, като слагате по малко масло в тигана.
4. За сладкарския крем накиснете желатина в студена вода. В тенджерка загрейте прясното мляко заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбийте жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено мляко. Щом млякото заври го изсипете при жълътците и разбъркайте. След това върнете сместа на котлона да поври 5 минути. Бъркайте. Щом свалите крема от котлона добавете изцедения желатин и разбъркайте. Оставете крема да изстине.
5. Сглобете тортата като поставите една палачинка върху основата. Върху палачинката нанесете от крема и покрийте с друга палачинка. Продължете реденето докато сложите последната палачинка най-отгоре.
6. Сложете тортата в хладилник за 2 часа. След това я извадете върху поднос и я поръсете с пудра захар.

Продукти

За основата:

  • 100 г бял шоколад
  • 25 г масло
  • 100 г корнфлейкс

За палачинките:

  • 300 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 1 щипка сол
  • 120 г брашно

За сладкарския крем:

  • 6 г желатин или 3 листа
  • 1 шушулка ванилия
  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г захар
  • 4 жълтъка
  • 2 с.л. брашно

Свързани рецепти