1. За палачинките в купа разбийте брашното, яйцата, маслото, кафето, какаото, солта, захарта, прясното мляко и газираната вода. Оставете тестото за 30 минути в хладилник.

2. В намазан с масло тиган пригответе тънки палачинки. 

3. За крема смесете жълтъците, марсалата и захарта и ги гответе на водна баня, докато се сгъстят. Дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади. 

4. Разбийте сметаната - трябва да стане пухкава.

5. Смесете маскарпонето с жълтъците и ванилията, а след това и с разбитата сметана.

6. Подредете палачинките една върху друга, като ги мажете с крем и ги поръсвате с какао. Завършете с крем. Охладете тортата за поне 4 часа. Преди поднасяне поръсете с какао.

Продукти

  • За палачинките:200 мл газирана вода 600 мл прясно мляко 300 г брашно 4 яйца 1 щипка сол 1 ч.л. инстантно кафе 3 ч.л. какао 1 с.л. разтопено масло масло за намазванеЗа крема:500 г маскарпоне 300 мл течна животинска сметана 60 мл вино марсала 200 г пудра захар 1 пакетче ванилия 4 жълтъка какао за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички