Палачинков пай със зеленчуци

Палачинков пай със зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата и млякото за палачинките. Добавяйте брашното малко по малко. Щом сместа стане гладка, добавете няколко капки олио. Нарежете магданоза на ситно и го добавете в сместа, разбъркайте.
2. Загрейте тиган. Изпържете палачинките, като сипвате по няколко капки олио и разливате сместа с помощта на черпак. На палачинките им трябват по 3 минути, за да са готови.
3. Нарежете праза на много тънки кръгчета или полукръгчета. Чушките нарежете на кубчета. Сложете праза и чушките в дълбок тиган с малко олио и ги задушете за 2 минути.
4. Настържете морковите на едро ренде. Нарежете доматите на четвъртинки, отстранете семките им /запазете ги за шейка/ и ги нарежете на кубчета. Почистете гъбите с кухненска хартия или четчица и ги нарежете на тънки филийки. Добавете зеленчуците в тигана и задушавайте още 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
5. В тавичка поставете една палачинка. Върху нея разстелете от зеленчуковата смес, поръсете с настърган кашкавал. Поставете втора палачинка, върху нея зеленчуци и настърган кашкавал. върху последната палачинка разстелете отново зеленчуци, завършете пая с настърган кашкавал. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 5 минути.
6. За шейка сложете във висока кана нарязаните ягоди, банан, семките от домата, киселото и прясното мляко, и меда. Пасирайте до хомогенност.
7. Нарежете пая на триъгълни парчета и поднесете с плодов шейк.

Продукти

За палачинките:

  • 3 яйца
  • 750 мл прясно мляко
  • 350 г брашно
  • 1 връзка магданоз
  • олио

За пълнежа:

  • 2 стръка праз
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 5 домата
  • 200 г моркови
  • 250 г гъби печурки
  • 150 г настърган кашкавал
  • сол и черен пипер

За шейка:

  • 500 г ягоди
  • 1 банан
  • 250 мл кисело мляко
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 с.л. мед

Свързани рецепти