Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното, солта, захарта, бакпулвера и содата. Настържете фино кората на лимона. Разбъркайте добре.

2. Сипете прясното мляко на струя, катоедновременно с това разбърквате. Добавете яйцата, разбъркайте. Добавете охладеното разопено масло и разбъркайте до хомогенна смес. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа.

3. Загрейте тиган. В малко масло изпържете няколко малки палачинки наведнъж. Продължете докато сместа свърши.

4. За шоколадовия сос сипете прясното мляко и сметаната в тенджерка и ги оставете да заврат. Излейти горещата смес върху шоколадовия чипс. Пасирайте сместа с пасатор. Пресипете шоколадовия сос във висок съд.

5. Полейте палачинките с шоколадов сос и поръсете с пресни малини.

Продукти

150 г брашно

8 г бакпулвер

1 г сода бикарбонат

2 г фина сол

30 г захар

1 лимон, настъргана кора

230 г обезмаслено прясно мляко

2 яйца размер S

40 г разтопено езсолно масло

масло за пържене

пресни малини

 

За шоколадовия сос:

150 г оезмаслено прясно мляко

100 г течна сметана (35% масленост)

200 г натурален шоколадов чипс

 

 

Свързани рецепти