Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете брашното, захарта, солта и матча на прах. Разбъркайте добре и оформете кладенче.

2. В купичка разбийте леко яйцата и ги изсипете в кладенчето. Разбърквайте с помощта на тел, добавяйки прясното мляко на струйка. Постепенно смесете с брашното до получаването на гладка смес с консистенция на пълномаслена сметана.

3. Намажете с малко масло загрят тиган за палачинки и изсипете 3/4 черпак от сместа. Разнесете я равномерно. Пържете по 10-20 секунди от всяка страна.

4. Намажете всяка палачинка с лъжица паста от червен боб. Върху нея намажете слой бита сметана (разбийте сметаната с малко захар и ванилия). Поставете разрязани на четвъртинки ягоди. Завийте палачинката и добавете още малко бита сметана и още ягоди. Поръсете със сусам.

Продукти

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. захар

щипка сол

1/2 ч.л. матча на прах

3 яйца

1 1/2 ч.ч. прясно мляко

2 ч.л. масло

1 ч.ч. сладка паста от червен боб

10 ягоди

сусам

 

Свързани рецепти