Палачинки с бъркани яйца и пушена сьомга

Палачинки с бъркани яйца и пушена сьомга

Начин на приготвяне:

1. За палачинките сипете в купа брашното и добавете бакпулвера и горчицата на прах. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Настържете чедъра /или добре узрял кашкавал/ и добавете нарязания на ситно сибирски лук. Разбъркайте. Добавете прясното мляко внимателно, като разбърквате.
3. В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги на няколко пъти към сместа с брашното. Разбъркайте до хомогенност.
4. В загрят тиган с незалепващо покритие разтопете малко масло. Сипете от палачинковата смес и я разстелете. Пържете палачинките до златисто от двете страни. 
5. За бърканите яйца разбийте леко яйцата и жълтъците. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги изсипете в загрят тиган с разтопена бучка масло. Щом по краищата яйцата запонат да се стягат, започнете леко да ги бъркате. Не гответе повече от няколко минути.
6. Гарнирайте всяка порция палачинки с бъркани яйца, парче пушена сьомга и щипка нарязан на ситно сибирски лук. Поднесете за закуска.

Продукти

За палачинките:

  • 175 г брашно от елда
  • 300 мл прясно мляко
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. горчица на прах
  • 150 г сирене чедър
  • шепа сибириски лук
  • 4 белтъка от свободно отглеждани кокошки
  • бучка масло
  • сол и черен пипер

За гарниране:

  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 4 жълтъка от свободно отглеждани кокошки
  • сол и черен пипер
  • бучка масло
  • 2 стръка сибирски лук
  • 125 г пушена сьомга
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти