Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете двата вида брашно, солта, захарта и бакпулвера и разбъркайте. Направете кладенче в сместа и сипете яйцата, прясното мляко и водата. Разбъркайте внимателно, до гладкост. Добавете зехтина и разбъркайте отново.
2. В добре загрят керамичен тиган сипвайте по малко от сместа с помощта на черпак, за малки палачинки. Пържете палачинките от двете страни, до златисто.
3. В дълбок тиган сипете захарта и маслото. Щом захарта се разтопи и придобие цвят на карамел, добавете сметаната и оставете сместа да ври около 5-6 минути, като разбърквате. Оставете соса да изстине поне за 10-15 минути.
4. В добре загрят керамичен грил-иган запечете ринговете ананас, от двете страни.
5. разрежете всеки ринг ананас на две половинки. Поставете по две половинки в единия край на една палачинка и я прегънете на две. Подредете така напълнените палачинки , оформяйки кула в чиния. Полейте с карамелен сос и поръсете с нарязани печени лешници.

Продукти

За палачинките:

  • 100 г бяло брашно
  • 50 г пълнозърнесто или ръжено брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 с.л. захар
  • 2 яйца
  • 1 с.л. зехтин
  • 250 мл прясно мляко
  • 200 мл газирана вода

За карамела:

  • 200 г кафява захар
  • 80 г масло
  • 120 мл течна животинска сметана

За гарниране:

  • 4 ринга пресен ананас или от консерва
  • 50 г печени лешници

Свързани рецепти