1.Загрейте тиган. Сипете малко зехтин и масло в него. Добавете нарязаните гъби и ги задушете за 3 минути, като ги разтръсквате често. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. Увийте гъбите в алуминиево фолио, за да се запазят топли.

2. В голяма купа сипете двата вида брашно, солта и сухата мая и разбъркайте. Оформете кладенче в сместа. В него чукнете яйцето и го разбийте. Добавете млякото и водата и разбъркайте сместа до хомогенност. Покрийте тестото с кърпа или прозрачно фолио и оставете на стайна температура да втаса за около 1 час.

3. Загрейте тиган с незалепващо покритие (26-28 см диаметър). Сипете малко олио и 1 непълен черпак от сместа. Разстелете тестото на тънка палачинка. След 2-3 минути обърнете. По средата на палачинката чукнете 1 яйце. Щом белтъкът на яйцето се стегне, поръсете настъргано сирене върху палачинката. Поръсете и малко прясно смлян черен пипер. Завийте краищата на палачинката навътре като оформите квадрат.

4. Подредете малко задушени гъби около жълтъка и сервирайте палачинката. Сервирайте с нарязани листа магданоз. Пригответе по същия начин и останалите палачинки.

Продукти

  • За палачинките:
  • 90 г брашно от елда
  • 90 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 6 г суха мая
  • 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
  • 325 пълномаслено прясно мляко
  • 225 мл топла вода
  • олио
  • 4 големи печурки
  • зехтин
  • 2-3 ч.л. масло
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 150-200 г сирене Кантал, Комте или Грюер
  • прясно смлян черен пипер
  • 3 стръка магданоз
  • За сервиране:
  • зелена салата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички