Палачинка от соба нудли с пилешко месо и дробчета

Палачинка от соба нудли с пилешко месо и дробчета

Начин на приготвяне:

1. Отделете кожата на пилешките гърди и я нарежете на тънки лентички. Пуснете ги в добре загрят тиган и ги запържете.
2.  Нарежете лука на тънки полумесеци и го добавете в тигана. Полейте със сусамово олио и 1 с.л. зехтин. Добавете и нарязания на много тънки ивички джинджифил и нарязания на филийки чесън. Разбъркайте. Щом лука се карамелизира, намалете силата на огъня.
3. Нарежете пилешкото месо на ленти и ги пуснете в тигана. Разпределете ги на един слой на дъното. Овкусете със сол и разбъркайте. След минута-две добавете гъби енокитаке /без пънчетата/ и разрязани на половинки гъби шийтаке. Запържете за минута-две. Добавете пилешките дробчета и ги запържете.
4. Сварете соба нудлите във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги и ги сложете в купа. нарежете на едро кориандъра и сибирския лук и ги добавете при нудлите.
5. В купа разбийте яйцата. добавете соев сос и даши на прах. Разбъркайте.
6. Изсипете съдържанието на тигана при соба нудлите. добавете и разбитите яйца. Разбъркайте всичко добре. сипете 1-2 с.л. зехтин в същия тиган и изсипете сместа, катоя разпределите на един слой. Пържете палачинката до златисто. Обърнете я върху голяма чиния ис лед това я приплъзнете обратно в тигана. Пържете отново до златисто.
7. Намажете палачинката със сос хойсин и японска майонеза. Поръсете със запечен сусам и нарязани на ленти листа нори.

Продукти

  • 3 яйца
  • 0.5 ч.л. сусамово олио
  • 2 ч.л. соев сос
  • 200 г соба нудли
  • 0.5 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. нарязан джинджифил
  • 150 г пилешки дробчета
  • 1 парче пилешки гърди
  • 1 ч.ч. смес от гъби
  • 1 връзка див лук
  • 0.5 връзка кориандър

Допълнително:

  • сос хойсин
  • японска майонеза
  • запечен сусам
  • 3 листа нори

Свързани рецепти