Пакетите на Попай
Рецепта от: Принс ван ден Берг

1. Извадете тестото от хладилника.
2. Нарежете бекона на кубчета и го запържете за 5 минути в тиган с малко мазнина.
3. Измийте и нарежете на ситно спанака. Нарежете на ситно и чесъна. В купа смесете спанака, чесъна, запържения бекон и рикотата. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Нарежете бутер тестото на еднакви квадратчета, например с размери 10 х 10 см. Намажете краищата на квадратчетата с вода с помощта на четчица. В ъгъла на всяко квадратче сложете по 1 с.л. от сместа със спанак и прихлупете тестото във формата на триъгълник. Притиснете краищата на триъгълничетата с помощта на вилица. Подредете пакетчетата в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете със зехтин и ги поръсете със сусам. Печете пакетчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
5. За салатата нарежете хляба на малки кубчета и ги запържете за 5 минути в тиган с малко зехтин. Поръсете ги със сол. Измийте зелената салата. Обелете и нарежете авокадото на малки кубчета.
6. В купа смесете портокаловия сок, горчицата и зехтина и разбъркайте. Добавете авокадото и кротоните, накъсайте зелената салата. Настържете морковите. Разбъркайте и овкусете със сол.
7. Сервирайте пакетчетата на Попай със салата.
2. Нарежете бекона на кубчета и го запържете за 5 минути в тиган с малко мазнина.
3. Измийте и нарежете на ситно спанака. Нарежете на ситно и чесъна. В купа смесете спанака, чесъна, запържения бекон и рикотата. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Нарежете бутер тестото на еднакви квадратчета, например с размери 10 х 10 см. Намажете краищата на квадратчетата с вода с помощта на четчица. В ъгъла на всяко квадратче сложете по 1 с.л. от сместа със спанак и прихлупете тестото във формата на триъгълник. Притиснете краищата на триъгълничетата с помощта на вилица. Подредете пакетчетата в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете със зехтин и ги поръсете със сусам. Печете пакетчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
5. За салатата нарежете хляба на малки кубчета и ги запържете за 5 минути в тиган с малко зехтин. Поръсете ги със сол. Измийте зелената салата. Обелете и нарежете авокадото на малки кубчета.
6. В купа смесете портокаловия сок, горчицата и зехтина и разбъркайте. Добавете авокадото и кротоните, накъсайте зелената салата. Настържете морковите. Разбъркайте и овкусете със сол.
7. Сервирайте пакетчетата на Попай със салата.
Продукти
- За пакетчетата:500 г бутер тесто 250 г бекон 450 г спанак 1 скилидка чесън 200 г рикота олио 4 с.л. сусамЗа салатата:4 филии пълнозърнест хляб зехтин 1 портокал сок 1 ч.л. горчица зехтин 1 маруля 1 авокадо 1 връзка пресни моркови
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци