Начин на приготвяне:

1. Извадете тестото от хладилника.
2. Нарежете бекона на кубчета и го запържете за 5 минути в тиган с малко мазнина.
3. Измийте и нарежете на ситно спанака. Нарежете на ситно и чесъна.  В купа смесете спанака, чесъна, запържения бекон и рикотата. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Нарежете бутер тестото на еднакви квадратчета, например с размери 10 х 10 см. Намажете краищата на квадратчетата с вода с помощта на четчица. В ъгъла на всяко квадратче сложете по 1 с.л. от сместа със спанак и прихлупете тестото във формата на триъгълник. Притиснете краищата на триъгълничетата с помощта на вилица. Подредете пакетчетата в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете със зехтин и ги поръсете със сусам. Печете пакетчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
5. За салатата нарежете хляба на малки кубчета и ги запържете за 5 минути в тиган с малко зехтин. Поръсете ги със сол. Измийте зелената салата. Обелете и нарежете авокадото на малки кубчета.
6. В купа смесете портокаловия сок, горчицата и зехтина и разбъркайте. Добавете авокадото и кротоните, накъсайте зелената салата. Настържете морковите. Разбъркайте и овкусете със сол.
7. Сервирайте пакетчетата на Попай със салата.

Продукти

За пакетчетата:

  • 500 г бутер тесто
  • 250 г бекон
  • 450 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г рикота
  • олио
  • 4 с.л. сусам

За салатата:

  • 4 филии пълнозърнест хляб
  • зехтин
  • 1 портокал
  • сок
  • 1 ч.л. горчица
  • зехтин
  • 1 маруля
  • 1 авокадо
  • 1 връзка пресни моркови

Свързани рецепти